Boříme mýty

Boříme mýty

Boříme zažité mýty o proteinu. Přidejte se a pomozte nám rozbít tyto mylné představy!

Protein není chemie

Když si koupíte Whey Protein – zkušenější čtou syrovátkový protein 👏 a opravdový borci už vědí, že je to syrovátková bílkovina 🥳, tak na některé možná může konzistence produktu působit poněkud chemicky. V dóze najdete sypký prášek určený k rozmíchaní s vodou, což může choulostivější maminky popudit, že se nejedná o pevnou potravinu. Představa, že jejich dospívající adolescent sype bílý prášek je pak naprosto katastrofální.

Jak to tedy je

Syrovátkový protein pochází přirozeně z mléka. Nejprve se z mléka vysráží sladká syrovátka žlutozelené barvy. Barva syrovátky je způsobena obsahem vitaminů a minerálních látek. Tento proces se uplatňuje například při výrobě tvarohů a sýrů. Sladká syrovátka obsahuje vysoký podíl mléčného cukru laktózy a je bohatá na syrovátkové bílkoviny. Tyto bílkoviny se následně koncentrují a v posledním kroku se zachycené bílkoviny suší na prášek tak, jak ho už známe z našich doplňků stravy. Čistý neochucený produkt je ve většině případů vlastně pouze zpracovaná syrovátka z mléka, která je čistě přírodního původu.

Ano, celý tento proces můžeme označit jako chemickou reakci, ale to proces našeho dýchání také. 🧐

Protein není steroid

Je sice krásné, že nadměrně osvalení jedinci pijící proteinový shake můžou pro někoho působit jako chodící reklama znázorňující účinky tohoto produktu. 💪 Také některé ženy mohou mít utkvělou představu, že pokud navýší podíl bílkovin ve své stravě a nedej bože začnou cvičit, pak se z nich do týdne stane Arnold Schwarzenegger. 😱 Věřte však, že takto jednoduché to opravdu není. 🤷‍♀️

Jak to tedy je

Ano, mezi nejznámější účinky bílkovin zcela bezesporu patří růst a udržení svalové hmoty. Přirozený svalový růst je však dlouhý proces závislý na mnoha faktorech, jako je pestrá strava s dostatkem všech živin, sportovní aktivita, regenerace, spánek i genetika.

Protein není anabolický steroid, a proto tedy není možné, aby se z něj někdo stal nadměrně osvalený. Proteiny a steroidy jsou dvě odlišné třídy biomolekul, které se liší svou chemickou strukturou, funkcí a způsobem, jakým jsou syntetizovány a využívány v těle.

5.7.2024

Dárek k nákupu

Přijďte si vyzkoušet fitko v NUTREND WORLD

Více informací
Dárek k nákupu

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Probuďte svoji sílu

Vyzkoušet
Probuďte svoji sílu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena