5 tipů, jak na podzim zůstat fit

5 tipů, jak na podzim zůstat fit

Změna ročního období, střídání teplot, krátké dny – to všechno na nás působí a bere nám energii i působí na naši imunitu. Jak zůstat ve formě v tomto období?

Choďte na čerstvý vzduch

I když se vám kvůli občas nechce ven, překonejte se a jděte na procházku nebo se běžte proběhnout. Okysličí se vám celé tělo, přijdete na jiné myšlenky, posílíte imunitu a celkově si dobijete baterky.

Přemýšlejte, co jíte

Abyste se cítili dobře, záleží také na stravě. Měla by ale být jiná, než v létě. Zapomeňte na saláty a syrovou zeleninu. Tělo teď potřebuje zevnitř prohřát. Zeleninu ano, ale například pečenou nebo výborné jsou zeleninové polévky s kořením nebo vývary. Skvělé na podpoření imunity je také kysané zelí nebo super potravina kimchi.

Pijte čaje

Stejně tak, jako je to se zahříváním těla pomocí potravin, tak je to i s pitím. Vhodné jsou bylinkové čaje – například šípky, květy černého bezu, lípové květy, lichořeřišnice nebo echinacea. Z exotických bylin je skvělá například posvátná bazalka tulsi. Vynikající na prohřátí zevnitř a proti nemocem je zázvor.

Odpočívejte

I tělo potřebuje nabírat sílu a připravovat se nadcházející zimu. Klidně si dopřejte nějaký den, kdy nebudete dělat nic. Klidně jen ležet, číst si, dívat se na filmy.

Doplňte vitaminy

Jezte sezónní ovoce a zeleninu – jablka, hrušky, kořenovou zeleninu, ale také česnek, který je skvělé přírodní antibiotikum. Vhodné je ale doplňovat vitaminy i navíc, jako například multivitaminovým přípavkem Multivitamin Compressed Caps nebo Vitaminem C se šípky.

Text: Soňa, Running.cz

1.10.2022

Poznejte sílu ořechů

Zbrusu nová Denuts Protein

Vyzkoušet
Poznejte sílu ořechů

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Probuďte svoji sílu

Vyzkoušet
Probuďte svoji sílu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena