NUTREND Racing v Itálii

NUTREND Racing v Itálii

Druhá cesta do Itálie v letošní sezóně čekala na Nutrend Racing. Po severoitalském Verzegnisu čekal na jezdce evropského poháru další závod na Apeninském poloostrově, ale tentokrát poblíž Ascoli Piceno.

Zatímco v předchozích závodech mířila ze Šternberka hned trojice sportovních prototypů v barvách Nutrendu, tentokrát zbyla reprezentace týmu jen na Václava Janíka. Petr Trnka totiž Ascoli vynechal a Jiří Svoboda absolvuje nucenou přestávku po nehodě v posledním závodě v Gorjanci.

Václav Janík byl v Ascoli poprvé a tak si musel trať řádně „osahat“. Zvučná jména italského mistrovství v čele se Simone Faggiolim byly opravdu velkou výzvou. První kilometry na italské trati a absolutní deváté místo zanechaly v případě jediného českého jezdce ve startovním poli dobrý dojem: „Trať je velmi technická a líbí se mi. Je zde řada těžkých pasáží kde mi chybí zkušenosti oproti domácím borcům, kteří zde jedou již po několikáté. V neděli ale budu chtít zrychlit a vím, že je to v silách mých i vozu. Soustředěnost podpořím COMPRESS BRUTUSem od NUTRENDu a těším se na nedělní výzvu.“

Od cíle nedělního závodu dělilo Václava Janíka dvojí zdolání kopce nad Ascoli. První výstup zvládl ve výborném tempu a držel průběžnou třetí příčku za Faggiolim a domácím Fattorinim. Norma v barvách Nutrend Racing a český reprezentant zvládli zajet identický čas a zajistit si tak konečnou třetí příčku ve skupině. „Pokračuji v posouvání hranic své jízdy. S novým vozem mám obrovskou motivaci a snažím se využít všech předností, které nabízí. COMPRESS BRUTUS se osvědčil a musím říci, že jsem se cítil skvěle. Třetí místo je pro mě na italské půdě úspěch a vím, že dosažené body budou v konečném hodnocení šampionátu velmi cenné,“ konstatoval při počítání průběžného hodnocení evropského poháru Václav Janík.

Další závod FIA International Hill Climb Cupu zastihne Nutrend Racing v polovině července, kdy opět bude nasměrován týmový kamion na Apeninský poloostrov na slavný závod Rieti-Terminilo.

1.1.2013

Poznejte sílu ořechů

Zbrusu nová Denuts Protein

Vyzkoušet
Poznejte sílu ořechů

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Probuďte svoji sílu

Vyzkoušet
Probuďte svoji sílu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena