5 důvodů, proč zkusit běžecký závod

5 důvodů, proč zkusit běžecký závod

V minulosti jsem si taky myslela, že závodění není nic pro mě. Ovšem jen do doby, než jsem se poprvé postavila na start a vyběhla.

Zjistíte, jak moc jste soutěživí

Na závodech panuje zvláštní atmosféra, která nikoho nenechá v klidu. Ani ty, kteří si jdou závod jen tak užít. Když zazní startovní výstřel a dav se řítí vpřed, stává se z vás šelma, která chce vydat ze sebe to nejlepší. A neplatí to jen na klasických závodech. I ty virtuální z vás dovedou vyždímat to nejlepší. Skvělá je například série závodů WeRunVirtual.cz, kde jsme běželi například Čarodějnický běh. Byl sice dlouhý jen tři kiláčky, jenže i do těch jsme dali všechno!

Zažijete pořádný adrenalin

Minuty před stratem jsou šílené! Buší vám srdce, soustředíte se na to, co bude. Máte trochu strach a zároveň se těšíte. A všude okolo jsou další natěšení běžci. Jsou lepší? Předeženu je? Kdo závod vyhraje? Pak běžíte a adrenalin stále pracuje. Toho chci předběhnout, tomu chci ukázat záda. Je to neskutečné a sami se až budete divit, čeho všeho jste schopní!

Seznámíte se se zajímavými lidmi

Na závodech bývá spousta lidí, které spojuje láska k běhání a ke sportu. Většinou jsou tito lidé i dost v pohodě, protože běhání krásně čistí hlavu a také zlepšuje náladu. Navíc, díky běhání, je velmi snadné zahájit konverzaci. Stačí se třeba zeptat na typ bot, ve kterých ten druhý běhá nebo na další závody, které už běžel. Uvidíte, kolik skvělých známých najednou budete mít a třeba s nimi pak budete trávit i čas mimo běh. My se také seznámili při běhu a pak jsme se na pražském půlmaratonu při běhu i vzali.

Budete plní euforie

Nejkrásnější pocity ze závodu jsou především v cíli. Když překročíte cílovou čáru, všechno z vás spadne. Jste sice unavení a možná i vyčerpaní, ale tělo zaplaví vlna skvělé nálady a dobrého pocitu z toho, že jste to dali, že jste bojovali a můžete být na sebe náležitě hrdí. Mnohdy v závodech člověk nebojuje jen se soupeři, ale hlavně sám se sebou, což bývá jeden z nejtěžších soubojů.

Budete mít motivaci

Stačí si jen vybrat nějaký závod a trénovat na něj. Cílem může být uběhnout více kilometrů, než jste dali doposud, zlepšit si svůj čas na určitou vzdálenost nebo předběhnout někoho z vašeho okolí. Když budete mít zajímavý cíl, bude se vám lépe trénovat a také toho, i při tréninku, vydržíte víc. Hlava je mocná čarodějka a je potřeba to někam směřovat. Uvidíte, jak vše půjde lépe a snadněji.

Text: Soňa z Running2.cz

1.1.2013

Halloween
Ines Ben sleva 15 % na vše
Halloween

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Poznejte sílu ořechů

Zbrusu nová Denuts Protein

Vyzkoušet
Poznejte sílu ořechů

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena